Az örökbe fogadás 10 előnye

Az örökbe fogadás előnyei a vásárlással szemben:

Ha Ön úgy dönt, hogy örökbe fogad, akkor még mielőtt elkötelezné magát, megismerheti az állatot. Ha ideiglenésnél van elhelyezve, kiválasztásnál láthatja, hogyan viselkedik otthoni környezetben. Ez csökkenti annak esélyét is, hogy extra időt kelljen eltöltenie azzal, hogy segítsen neki az otthoni környezetben való alkalmazkodásban.

Beszélhet nevelőjükkel, és megtudhatja, hogy milyen valójában.
Energikus?
Szereti a gyerekeket és más kutyákat, a cicát? Jól jár a pórázon?
Melyek a kedvenc ételei?
Lehetősége van kiválasztani az életéhez megfelelő kutyát, és így eltávolítani a sok felesleges találgatást.

1. Elfogadhat egy teljesen kiképzett kutyát

Ha új vagy kezdő kutyatulajdonos, akkor sok stresszt felszámolhat az oktatásból azzal, ha olyan kutyát fogad örökbe, aki már ismeri az alapokat. A mentésben részesülő felnőtt kutyák többsége már házi kiképzésben van, nem rág és jó modorú. Ha inkább egy kiskutyát részesít előnyben, akkor arra fognak törekedni, hogy egy nagyszerű kölyökkutyát találjanak.

2. Láthatja a kutyák igazi személyiségét

Az ideiglenes befogadó képes részletesen elmondani, hogyan reagál a kutya sok különböző helyzetben. Tudni fogja, hogy szereti-e más állatokat, hogyan viselkednek a gyermekek és idegenek körül, és milyen az energiaszintjük.

3. Ön egy olyan kutyát fogad el, amelyet már átvizsgáltak

A mentett kutyákat teljesen be kell oltani, át kell mennie az állatorvosi vizsgákon, és sokuknak viselkedési felmérései voltak, amelyekben más állatok és ételek körül tesztelik őket.

4. Kevesebbet fizet egy mentett kutyáért

Ha figyelembe veszi, hogy kutyáját már beoltották, a rögzített örökbefogadási díjak rendkívül ésszerűek. A legtöbb örökbe fogadás 20-30 ezer forint között mozog.

5. Fajtatiszta kutyája is lehet

A menhelyeken kölyökkutyák, felnőttek és idősek vannak. Minden fajta és minden keverék, amire csak gondolhat. Ha fajtatiszta kutyát akar, akkor keresse a fajtamentéseket.

6. Nagyszerű barátot találhat életmódjához

Amikor mentett állattal dolgoznak, a kutyák jövőjét szem előtt tartják. Elkötelezettek annak biztosításáért, hogy kutyáikat a megfelelő családba helyezzék el.
Tegyen fel kérdéseket, adja meg nekik a kívánt tulajdonságok listáját – tudatják Önnel, hogy van-e kutya, amely megfelel az Ön igényeinek.

7. Elviheti a kutyát próbasétára

Számos menhelyen fogadhat örökbe.
Ez különösen akkor hasznos, ha más háziállat vagy gyermek van otthon. Ha azt szeretné, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a kutya jól illeszkedik-e, mielőtt aláírja az örökbefogadási papírokat, kérdezze meg a részleteket, miben fognak tudni még segíteni Önnek.

8. Élethosszig tartó támogatást kap

Számos menhely támogatja az örökbefogadóikat, és rendelkezésre állnak az esetleges kérdéseire. Egy váratlan esemény bekövetkezése esetén sokan hajlandóak (mások ragaszkodnak hozzá), hogy egy állat visszakerüljön, ha probléma merül fel.

9. Ön egy életet ment

Minden kutya, amelyet örökbe fogad azt jelenti, hogy egy másik hely nyílik meg egy kóbor kutya számára. Ha kutyát fogad örökbe akkor második esélyt ad neki az életben, és segít abban, hogy helyet teremtsen más otthont igénylő állatok számára.

10. Találhat gyönyörű keverékeket

Találhat néhány gyönyörűen egyedi kutyát. Ha mindig is egy foltos kutyát akart, vagy egy nagyot, bozontos farokkal, akkor megtalálja a megfelelőt az Ön számára. Ha nincs ilyen, akkor felkerülhet a várakozási listára.

11. Az örökbefogadás a szaporítás elleni küzdelem egyik legfőbb módja

Ha online vásárol egy kölyökkutyát vagy egy kisállat-boltból, akkor 99% esély van arra, hogy egy kölyökkutyagyárból származnak. A felelőtlen szaporítók megtévesztő taktikákat alkalmaznak a potenciális tulajdonosok megtévesztésére. A kedvtelésből tartott állatoknak a helyi menhelyről történő mentésével harcolhat a szaporítók ellen, és biztosíthatja, hogy nem támogatja a etikátlan tenyésztési gyakorlatokat.

11. Kutyája örökké hálás lesz

A mentett kutyák tudják, mikor kapnak második esélyt. Nem csak az élet legjobb barátjává válik, hanem lesz egy kutyája is, amely mindig hálás.

Hozzászólok