Pikszis örökbe fogadó gazdáját várja a Mányi Menedékben

Bár úgy tűnhet, a mentett és örökbeadott kutyák számát tekintve nem adnak vissza több kutyát, mint korábban. Az emberek nem tudnak olyan “majomszeretettel” ragaszkodni az állataikhoz, mint a “hülye állatvédők”, és vannak általuk megoldhatatlannak ítélt helyzetek. Mi ott vagyunk ezekért a kutyáinkért is. Hozzánk jönnek vissza. Ők nem darab darab nekünk. Ők szeretett mentvényeink, akik miatt magánszemélyként is sok dologról képesek vagyunk lemondani.

Foltos visszajött, mert annyira kötődött, hogy szeparálni kezdett. A szeparációs szorongás majdnem minden kutyánál előjön, ez a jele annak is, hogy elkezdtek minket szeretni. A saját egyik kutyám Tesla, hetekig üvöltött, ha kiléptem az ajtón úgy, hogy a kapcsolatunk elején szemkontaktust sem vett fel, majd megkedvelt… 😉 Pikszis csendes szorongó, ő a másik mentett kutyám, ő a cipőket intézte el. Mindet. Tipeg, a harmadik, biztos szeret, de lesz@rja, hová megyek. Sosem volt ilyen gondja. Neki pincher mix voltából a minden apró hangot megugatunk, ha kell, ha nem viselkedésről kellett leszoknia. Szóval a legjobb szándék mellett sem lehet kizárni a szeparációs szorongást. Soha. Mert később is kihozhatja egy változás.

Foltos egy basset-német vizsla mix. Nehéz, mint a kő, de alacsony. Okos, kedves, más kutyákkal kompatibilis, lakáshoz szokott. Szívesen sétál, felfedez. Láncon élt mentése előtt, a világ kinyílt számára, élvezi. Szuper kutya, 8 év körüli kan.

E-mail: eszkulap2016@gmail.com

Hozzászólok